AlphaGo – The Movie

IT.mk редакција

во Останато

AlphaGo – The Movie е филм во кој преку приказната за AlphaGo се запознаваме со развојот на вештачката интелигенција и предизвиците со кои се среќаваат истражувачите. Во документарниот филм се следат неколку приказни, на професионални Go играчи и на девелоперите кои работат на вештачката интелигенција. AlphaGo – The Movie започнува со првите натпревари на компјутерот со Фан Хуи, сепак фокусот е на натпреварите со шампионот Ли Седол.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии