Alibaba им најде практична примена на QR кодовите

Alibaba започнува соработка со израелскиот стартап Visualead, кој работи на поатрактивни QR кодови. Со новите QR кодови кинеската продавница Alibaba сака да стави крај на продажбата на неоригиналните и фалсификувани производи. Преку QR кодовите корисниците ќе можат да проверат дали се работи за оригинален производ, додека брендовите ќе можат да ги персонализираат кодовите.

Компанијата започнува соработка и со дел од брендовите кои ќе треба да ги стават кодовите на своите производи, а со помош на апликацијата корисниците ќе можат да проверат дали станува збор за копија или оригинал. L’Oreal е еден од првите бреднови кои ќе ги користат новите кодови, а компаниите ќе можат значително да ги променат кодовите со додавање на сопствени слики, јави The Next Web.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии