Aко имате прашање за Steam, тогаш подобро прашајте го основачот Гејб Њувел

Дали некогаш сте се запрашале колкава и која е улогата на Гејб Њувел во Valve? По последната преписка која еден од корисниците ја сподели на imgur и на Reddit, јасно ни е зошто гејмерите гледаат на г. Њувел не само како основач на популарна платформа за дистрибуција на игри, туку како на „eден од нашите“.

Преписката открива дека г. Њувел е исто толку добар во корисничка поддршка, како во развој на гејмингот. Се започна со пораките од that_earlyguy до г. Њувел во кои му се жали дека корисничката поддршка на Steam му ги игнорира прашањата веќе недела дена, по што г. Њувел ја презема одговорноста и ја завршува работата. Како што и самите може да видите, г. Њувел лично одговара на поштата на фановите, и тоа што е интересно е што одговорот на прашањето за дозвола за објавување на приказната е бесценет! „Сите во Valve се поддршка, па сосем е во ред луѓето да ме контактираат мене или било кој друг тука доколку имаат проблем“, вели г. Њувел.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии