Airbus и Italdesign претставија хибрид помеѓу автомобил и хелокоптер

На саемот за автомобили во Женева, Airbus и Italdesign претставија хибрид помеѓу автомобил и летало. Концептот е за модуларно возило. Капсулата е делот во кој се наоѓаат патниците. Во зависност од потребата или густината на сообраќајот, на капсулата се прикачуваат тркала или пропелери. Деловите се независни еден од друг што овозможува леталото да биде полесно.

Во иднина хибридни возила би можеле да се користат за надминување на проблемите со густиот сообраќај.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии