Airbnb ги промовира „shithole државите“ на Трамп

Дејан Соколоски

во Вести

Главна вест викендот беш гафот на претседателот на САД. Тој побара помалку иселеници од „по*рани“ држави, а повеќе на пример, од Норвешка.  Дел од државите кои не му се допаѓаат на г. Трамп се Хаити, Ел Салвадор и секако, неколку држави во Африка.

„2.7 милиони гости на Airbnb одлучија дека државите во Африка, Ел Салвадор и Хаити се доволно убави да ги посетите. Кога ќе го прифатиме светот, ја гледаме неговата убавина“, вели Брајан Чески директор на Airbnb.

Куќите во овие држави имааат 75.000 домаќини и досега заработиле над 170 милиони долари. Тој својата „преписка“ со претседателот на САД ја продолжи со уште неколку твитови со слики од прекрасните Хаити, пренесе Recode.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии