АЕК со нов сервис кој ги споредува понудите од операторите

Агенцијата за електронски комуникации изработи софтвер за Преглед на понуди чија цел ќе биде да ги заштити македонските корисници на телекомуникациски услуги. Според директорот на АЕК, Роберт Орданоски, благодарение на оваа услуга граѓаните сега ќе можат, со помош на унифицирани параметри и цени, на едно место, да го изберат пакетот на услуги од постоечките оператори, според средствата кои што ги имаат на расплагање.

„Ја воведовме услугата Преглед на понуди бидејќи сакаме во целост да им излеземе во пресрет на граѓаните и да ги заштитиме од можните замки, скриени трошоци и нецелосни информации, при избор на оператор од фиксната и мобилната телефонија, телевизија и интернет“, вели г. Орданоски.

АЕК оваа услуга ја постави на веб сајтот >www.komuniciraj.mk, и ги содржи сите понуди на сите оператори во мобилната и фиксната телефонија, на интернет провајдерите и радио и ТВ дифузерите. Покрај ова, корисниците на веб сајтот ќе може да поставуваат прашања за работата на Агенцијата која е должна да им одговори во рок од еден ден. Корисниците исто така ќе можат да доставуваат приговори и во електронска форма.

2 коментари на “АЕК со нов сервис кој ги споредува понудите од операторите

  1. Нецелосни и лошо презентирани информации, и грешки во апликацијата. Да се измачи човек за да дојде до информација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии