Adobe ја објави првата верзија на Brackets, алатка со отворен код за веб дизајнери

Adobe го идаде Brackets v1.0, текст едитор со отворен код наменет за веб дизајнери. Софтверот е креиран за Windows, Mac и Linux и овозможува кодирање во HTML, CSS или JavaScript, со едноставен преглед на финалниот производ. Една од предностите е што е овозможено брзо префрлање од изгледот во прелистувач и едиторот, а овозможено е селектирање и доработка и само на делови од кодот.

Brackets овозможува и едноставно повлекување на информациите од PSD, заклучно со боите, фонтовите, градиентите и мерките , потоа креирајќи CSS. Може да се користи и за извлекување на различерн „layer“ и да се користи како посебна слика. Изворниот код може да го преземете од Github, и да го модифицирате или да допринесете за негово усовршување.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии