Аdobe го објави Flash 10.1 бета за Android

Сега Adobe го дизајнираше Flash 10.1 бета со цел да му даде особини карактеристични за паметните телефони. Софтверот е дизајниран за користење со допир и движења, има подобрени перформанси за да не ја троши батеријата, а има и паметно зумирање.

Бета верзијата на Flash 10.1 беше претставен на I/O конференцијата каде беше речено дека софтверот ќе е достапен од јуни за Android 2.2 телефоните за тестирање. Се очекува после тестирањето да се адаптира и за Windows Mobile, Symbian, BlackBerry. Flash 10.1 ќе го има и во Google TV.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии