8-битна обработка на постери од легендарни филмови и стрипови

Адам Листер е уметник кој е посветен на 8-битна адаптација на легендарни филмови, карактери и стрипови. Со оглед на тоа дека пораснав со визуелниот јазик на Atari и Nintendo видео игрите, засекогаш сум поврзан со минималистичкиот, коцкаст, 8-битен опис на формата, просторот и движењето, вели г. Листер за The Verge. Покрај влијанието на видео игрите и 8-битните слики, г. Листер го истакнува влијанието кое го имаат кубизмот и геометриско апстрактно сликарство врз неговото творештво. Ликовите од Breaking Bad, Star Trek, Batman, The Simpsons и Star Wars се само дел од инспирацијата на г.Листер. Ликовите од овие серии, филмовии стрипови влијаеа на повеќе генерации и на културата, и тоа не само во времето кога беа креирани.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии