50 работи кои не ги знаете за Google…

Дејан Соколоски

во Веб

Сите знаеме дека седиштето на Google е во Калифорнија, дека Chrome е најкористен прелистувач и  дека ни затреба нешто може да си го пронајдеме на пребарувачот. Но има и куп податоци кои не ги знаеме за Google. На пример играта која може да ја играме кога нема интернет во прелистувачот е инспирирана од диносаурусот во кампусот на Google кој треба да ги мотивира вработените Google да не исчезне како диносаурусите.

НА 16 август 2013 Google падна 5 минути во овие пет минути интернет сообраќај се намали 40 отсто. Уште тон интересни податоци за Google ќе дознаете ако го погледнете видеото.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии