25 најубави фотографии од Wikipedia

Онлајн магазинот OddStuff Magazine претстави своја верзија на најдобрите 25 фотографии кои можат да се пронајдат на онлајн енциклопедијата Wikipedia.

Најголемиот број на мултимедијални датотеки кои може да ги видите на Wikipedia се наоѓаат на т.н. заедничка ризница  (Wikimedia Commons). Од неа, мултимедијалната содржина (слика, звук, филм или анимација) може да се повика на било кој од проектите на Wikimedia – што значи сите јазични изданија на Wikipedia, WikiBooks, WikiSource итн. Нив ги додаваат корисници од целиот свет, кои се согласуваат да ги објават под Creative Commons лиценца, што практично значи дека тие се слободни за употреба во некомерцијални или комерцијални цели, под услов да се наведе нивниот извор.

Некои од мултимедијалните содржини се од навистина извонреден продукциски, па и уметнички квалитет.

Во листата можат да се пронајдат доста интересни фотографии..

1. Фотографија од Луке Виато

2. Уште една фотографија на Лук Виато

3. Фотографија на Стефан Краус

4. Фотографија на Серџ Кочи

5. Фотографија од корисникот Alchemist-hp

6. Фотографија на Џон Пелтиер

Сите 25 фотографии ќе ги пронајдете на следниов линк.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии