20 најдобрите игри за 2020, според Metacritic

2020 беше тешка година. Како и сите индустрии, така и гејмерската беше принудена да жртвува едни работи, а да прави компромиси со други. Но, и покрај сите промени, несаканата транзиција вроди и оваа година исклучително квалитетни игри. Metacritic неуморно набљудува и собира критички мислења. Ова се игрите кои најмногу ги освоиле срцата на рецензентите во 2020 година.

Persona 5 Royal – 95 Metascore

Платформа: PlayStation 4, 31 март, 2020

The Last of Us Part II – 93 Metascore

Платформа: PlayStation 4, 19 јуни, 2020

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition – 93 Metascore

Платформа: PlayStation 4/ Xbox One, 4 декември, 2020

Hades – 93 Metascore

Платформа: Switch/ PC 17 септември, 2020

Half-Life: Alyx – 93 Metascore

Платформа: PC, 23 март, 2020

Ori and the Will of the Wisps – 93 Metascore

Платформа: Switch/ Xbox One/ PC, 17 септември, 2020

Demon’s Souls – 92 Metascore

Платформа: PlayStation 5, 12 ноември, 2020

Microsoft Flight Simulator – 91 Metascore

Платформа: PC, 18 август, 2020

Crusader Kings III – 91 Metascore

Платформа: PC, 1 септември, 2020

F1 2020 – 91 Metascore

Платформа: Xbox One, 10 јули, 2020

Spelunky 2 – 91 Metascore

Платформа: PC, 29 септември, 2020

Animal Crossing: New Horizons – 91 Metascore

Платформа: Switch, 20 март, 2020

Yakuza 0 – 90 Metascore

Платформа: Xbox One, 26 февруари, 2020

Yakuza: Like a Dragon – 89 Metascore

Платформа: Xbox One, 10 ноември, 2020

There is no game : Wrong dimension – 89 Metascore

Платформа: PC, 6 август, 2020

Dreams – 89 Metascore

Платформа: PlayStation 4, 14 февруари, 2020

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 – 89 Metascore

Платформа: PlayStation 4/ PC, 4 септември, 2020

A Short Hike – 88 Metascore

Платформа: Switch, 18 август, 2020

Tetris Effect: Connected – 88 Metascore

Платформа: Xbox Series X, 10 ноември, 2020

DOOM Eternal – 88 Metascore

Платформа: Xbox One, 19 март, 2020

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии