2.2 мил. кредитни картички од PlayStation Network се на продажба

Според истражувачот од безбедносната фирма Trend Micro, по хакерските форуми се вртат муабети дека се има копија од дата базата за која се бара цена од над 100.000 долари. Oва е спротивно на изјавата на Sony кои рекоа дека нема докази дека се украдени кредитни картички бидејќи биле енкриптирани.

Интересно, според информација од форумот PSX-Scene хакерите му понудиле на Sony да ја откупат дата базата.

@speekmeister It is not a rumor, it was a conversation on a criminal forum. I never saw the DB so I can’t verify if it is real.less than a minute ago via TweetDeck Favorite Retweet Reply

(via Mashable)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии