Microsoft сака сите да имаат свој расистички бот

Microsoft најави Bot Framework кој на сите кои се заинтересирани ќе им овозможи да си креираат сопствен бот, кој подоцна ќе се претвори во расист. На овој Framework е базиран на Tay кој минатата недела предизвикува повеќе непријатни ситуации, отколку причини за пофалба. Отворениот код компанијата го најави на Build конференцијата.

Microsoft нуди „cognitive micro services“ или вештачка интелегенција кои корисниците ќе можат да ги интегрираат во својот бот. Овие делови ќе можат да анализираат слики, да разбираат што пишува корисникот од другата страна и слично. За сите кои веќе имаат сопствени автомати, платформата на Microsoft ќе овозможи интеграција со куп сервиси за пораки како Skype, Slack, Telegram, но и имејл и веб апликации. „Сакаме на сите да им овозможиме да можат да ги направат своите апликации попаметни“, вели директорот на Microsoft, Сатја Надела.

2 коментари на “Microsoft сака сите да имаат свој расистички бот

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии