Microsoft најави SQL Server за Linux

Microsoft најави верзија на SQL Server за Linux која треба да биде достапна до средината на 2017 година. Заедно со најавата за Linux, компанијата ја најави и новата верзија за SQL Server 2016 на која се чини главен напредок ќе ѝ биде безбедноста. Но, сепак веста дека компанијата работи на софтвер за Linux е најверојатно најинтересна во моментов.

Тестовите за Linux верзијата на SQL Server се започнати, а изборот на партнери е супер интересен и започнува со Формула 1 тимот на Renault.

Креирањето на SQL Server треба да му помогне на Microsoft да го зголеми своето учество на пазарт на кој лидер е Oracle, а учеството на Microsoft е околу 21 отсто.

1 коментар на “Microsoft најави SQL Server за Linux

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии