11-годишник напиша iPhone апликација и го донира профитот

IT.mk редакција

во Софтвер

{mosimage}Бидејќи неможел да си игра со децата поради медицински проблем, од кој сега е опоравен, малиот Камерун седејќи во болницата за деца Mattel UCLA во Санта Моника, САД, се заинтересирал за компјутерите. Така следејќи ги предавањата на Стенфорд Универзитетот на iTunes и пребарувајќи го интернетотот тој научил неколку програмски јазика.

Резултат од тоа е iPhone апликација iSketch. Со оваа апликација се одбираат разни четки, се црта и цртежот може да се прати на имејл. Освен што е паметно дете Камерун има и големо срце. Бидејќи му се допаднало во болницата за деца, сега тој дел од профитот од апликацијата, која чини 99 центи (42 денари), ќе го донира за електронска опрема во болницата.

{mosimage}

11-годишниот Камерон е и основач на CCC Development. :) Ова е неговиот блог а писмото од неговиот татко можете да го прочитате на CrunchGear.Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии