100 годишна баба го доби својот прв компјутер т.е iPad

На YouTube се појави вирално видео од бабата Вирџинија која за својот 100-ти роденден го доби својот прв компјутер и тоа најновиот уред на пазарот – Apple iPad.

„Во моите 100 години читањето и пишувањето се повторно возможни со овој iPad пионир.“ вели бабата Вирџинија, во чио време најголемите технолошки изуми се движење на слики на платно, рана телевизија, откривањето на крстозборот, изумување на женското прслуче…. повеќе тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии