10 предизвици за Python почетници – Колку може да решите?

„За оние кои ги поминаа основните туторијалите поврзани со основата на програмскиот јазик, во ова видео има 10 кратки предизвици кои го тестираат знаењето.

Колку од овие можевте да решите?


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии